F.A.Q. Monede Suvenir Presate

F.A.Q. Monede Suvenir Presate

Mesajde admin » Mie Iul 20, 2011 8:39 am

F.A.Q. MONEDE SUVENIR PRESATE

Ce este o monedă souvenir presată?

Este realizată cu presarea unei monede, poate fi de culoare alb-metal sau galben –cupru, are o formă alungită, pe o parte cu grafica aleasă, iar pe cealaltă parte plată. Capul presei de monedă este întărit prin tratare termică, oţel călit gravat pe cale manuală şi mecanică.

Prima monedă suvenir presată a apărut în Statele Unite ale Americii în 1893 la World’s Columbian Exposition, care a avut loc în Chicago, statul Illinois. A fost presată chiar şi o monedă de aur de 3 $, care mai târziu s-a vândut pe eBay cu câteva mii de dolari.

Moneda souvenir presată a evoluat în timp, iar acum este folosită pentru a comemora diferite evenimente, sărbători, ceremonii, expoziţii, activităţi sau au ca temă diferite subiecte.

Cât valorează o monedă souvenir presată?

Preţul monedelor suvenir presate variază în funcţie de numărul monedelor presate, vârsta lor, denumirea, metalul folosit, popularitatea subiectului sau evenimentului, chiar şi condiţia în care se află monedă.

Monedele suvenir moderne sunt presate şi vândute la evenimente, târguri, expoziţii, spectacole, etc. Cele mai simple sunt vândute între 2 lei şi 3 lei, iar pe site-uri cum este eBay se vând chiar şi cu 3-6 lei. Monedele mai vechi se găsesc în magazine şi târguri şi la colecţionarii de monede. Preţul pentru monedele mai vechi, şi pentru monedele cu ediţie limitată poate fi destul de mare. În principiu, cu cât designul este mai atrăgător, cu atât creşte valoarea monedei.

Ce este un şablon (mule)?

Este o monedă presată pe ambele părţi.

Unde găsesc lista locaţiilor cu prese de monede?

În cazul în care căutaţi lista preselor de monede amplasate în România, o veţi găsi pe site-ul : http://www.monedasuvenir.ro
Pentru lista cuprinzând presele de monede amplasate în toată lumea, vizitaţi site-ul: http://www.pennycollector.ro.

Care sunt cele mai populare monede suvenir presate colecţionate?

Ces mai populară monedă souvenir presată este cea cu Tatăl Nostru. Unii colecţionează monede de diferite teme: Disneyland, Grădnini Zoologice, diferite sporturi, dinosauri, etc.
admin
Administratorul site-ului
 
Mesaje: 10
Membru din: Mar Iul 19, 2011 4:59 am

Înapoi la F.A.Q.

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron